Znakovi koji odaju da vas nema doma?

Ostavljanje nekretnine bez nadzora uvijek je rizično. Stan ili kuća koji su prazni ugroženi su od provalnika i dok idemo na posao, a pogotovo dok u njoj ne boravimo tjednima ili mjesecima. Što je nekretnina duže bez nadzora, veća je vjerojatnost da će zapeti za oko nekome tko će se njome htjeti okoristiti. Ovo je posebno slučaj tijekom ljeta, kad lopovi iskorištavaju sezonu godišnjih odmora kako bi provaljivali i pljačkali domove.

Posao im olakšavamo jasnim znakovima da u nekretnini trenutno nitko ne stanuje. Takve znakove vrlo je važno otkloniti kako njima ne bismo odavali da su nam dom, vikendica ili neka treća nekretnina koju posjedujemo ostavljeni bez nadzora.

Odsutnost iz kuće najprije odaju – prozori

Prvi i najčešći znakovi su oni suptilni, poput stalno ugašenih svjetala unutar prostorija, čak i kad padne mrak, zatvorenih prozora tijekom dana, roleta spuštenih na uvijek istu razinu i neprestano navučenih zavjesa. Otvaranje prozora i provjetravanje prostorija nešto je što činimo svaki dan. Izostanak svih navedenih aktivnosti odaje da u nekretnini nitko ne živi.

Stanje okućnice još je jedan znak

Nešto očigledniji znakovi su parkirna mjesta koja ostaju prazna tijekom dana, ali i noći. Ovo je posebno naglašeno u kućama koje imaju parkirna mjesta u dvorištu te u zgradama s dodijeljenim i označenim parkirnim mjestima.

Zapušteno dvorište također govori da u kući trenutno nitko ne stanuje. Ovo se najviše odnosi na nepokošenu travu te na smeće po dvorištu doneseno vjetrom.

Poštanski sandučić – najjasniji znak odsutnosti iz stana

Jedna od radnji koju gotovo svakodnevno činimo je i pražnjenje poštanskog sandučića. Gomilanje pošte je jasan znak odsustva ljudi iz stana ili kuće. Još je jasniji znak nakupljanje reklamnih letaka obješenih na kvaku ulaznih vrata ili odbačenih pred vratima. Ponekad na kvakama ostanu obješene vreće za smeće koje dijeli gradska čistoća ili besplatni katalozi prodajnih centara.

Kako otkloniti znakove odsustva?

I sad kad znate koji znakovi odaju da je vaša nekretnina bez nadzora, pitate se što učiniti. Iako Vam prvo pada na pamet zamoliti susjede ili prijatelje da se brinu o njoj dok Vas nema, ovakva usluga često se može izjaloviti. Jedina stvarna sigurnost je unajmiti profesionalnu tvrtku za nadzor nekretnine.

Dobis je tvrtka koja nudi usluge nadzora i održavanja nekretnina po vrhunskim standardima. Redovitim obilaskom i detaljnim pregledom Vaše kuće, stana ili vikendice te poduzimanjem svih potrebnih radnji, rizik od provala i pljački, ali i drugih nepredviđenih situacija koje mogu dovesti do materijalne štete smanjujemo na najmanju moguću razinu. Za sigurnost Vaše nekretnine dok u njoj ne boravite, obratite nam se s povjerenjem!

Naše usluge pružit će Vam mir i sigurnost koliko god dugo bili odvojeni od svoje nekretnine.

Oslobodite se briga. Dopustite da mi brinemo umjesto Vas.

Povezani članci

Što su facility i property management?

Što su facility i property management?

Facility i property management relativno su nove usluge koje se nude na našem tržištu. Obje označavaju upravljanje objektom ili nekretninom u ime vlasnika zato što je on u nemogućnosti to sam činiti ili se pak unajmljivanjem vanjskih suradnika želi rasteretiti brige i...

read more
Važnost redovitog nadziranja i održavanja nekretnine

Važnost redovitog nadziranja i održavanja nekretnine

Posjedovati nekretninu ujedno znači imati obavezu o kojoj se moramo redovito brinuti. Dok u nekretnini živimo, gotovo ni ne primjećujemo što sve svakodnevno činimo kako bismo je održavali urednom i sigurnom. Ne radi se tu samo o košnji trave i popravku kvarova u kući...

read more
Ljetne provale – važnost preventive

Ljetne provale – važnost preventive

Po podacima zagrebačke policije, godišnje se samo na području grada Zagreba dogodi između 1.500 i 2.000 provala u domove, a policija riješi samo 20% provalnih krađa. Provale u kuće i stanove događaju se tijekom cijele godine, ali broj im višestruko raste u vrijeme...

read more